账号:
密码:
免费注册
立足英语音标,面向中小学英语学习全过程!
您的位置:文章 随堂试题 北京东城区(南片)七年级英语下期末试卷(附答案)

北京东城区(南片)七年级英语下期末试卷(附答案)

全老师    时间:2018-05-28 17:07    访问464次 有用[0] 无用[0] 举报
东城区(南片)下学期七年级期末考试
英语试卷
本试卷满分 100 分,考试时间 100 分钟。
听力理解(共 30 分)
 一、听录音,选出你所听到的单词。每个单词你将听两遍。(共 5 分,每小题 1 分)
1. A. right B. light
2. A. here B. hair
3. A. shout B. short
4. A. choose B. chose
5. A. Kate B. kite
二、听录音,选出与你所听到的内容相符的选项。(共 5 分,每小题 1 分)
6. A. You can come too. B. Yes, I’d love to. C. It’s going to be great.
7. A. It’s beautiful. B. I love his music. C. Well, I like both.
8. A. It took three weeks. B. Three weeks ago. C. For three weeks.
9. A. She was friendly. B. She was in primary school.  C. She liked singing.
10. A. That’s right. B. You’re welcome. C. Certainly.
三、听对话,从下面各题所给的  A、B、C    三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对 话你将听两遍。(共 5 分,每小题 1 分) 
四、听对话,根据对话的内容,从下面各题所给的  A、B、C    三个选项中选择最佳选项。每 段对话你将听两遍。(共 10 分,每小题 1 分)
请听一段对话,完成第 16 至第 17 小题。
16. Where does the woman want to go?
A. To the Science Museum. B. To the bank. C. To the post office.
17. How is she going there?
A. On foot. B. By bus. C. By taxi.
请听一段对话,完成第 18 至第 19 小题。
18. Why is Li Ming going to America?
A. Because his father works there.
B. Because he wants to learn English.
C. Because his father has some friends there.
19. What is Li Ming looking forward to?
A. Eating American food.
B. Going to Disneyland.
C. Making new friends.
请听一段对话,完成第 20 至第 22 小题。
20. Where did the woman go at the weekend?
A. To a city. B. To the beach. C. To the National Park.
21. What was the weather like at the weekend?
A. Sunny. B. Cloudy. C. Rainy.
 
22. What did the man do on Sunday?
A. He took an exam. B. He went over lessons. C. He went swimming.
请听一段对话,完成第 23 至第 25 小题。
23. How many kilos of apples does the man want to buy?
A. One. B. Two. C. Six.
24. How much are the bananas?
A. Sixteen yuan a kilo. B. Ten yuan a kilo. C. Eight yuan a kilo.
25. What fruit can’t the man buy in the store?
A. Strawberries. B. Oranges. C. Pears.
五、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在相应位置上。对 话你将听两遍。(共 5 分,每小题 1 分)
Lost Item Report(失物报告单)
Owner name: Jenny     26  
Phone No.: 83690390
Date lost:     27 30th
Things lost: A handbag with      28 yuan, ID card, several bank cards and a new purple 29 in it.
Colour:     30  
知识运用(共 22 分) 六、单项填空(共 12 分,每小题 1 分)
从下面各题所给的 A、B、C、D    四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
 
 
A. Last year B. Next Sunday C. For two months D. Ten days ago
37. There a computer on every desk in the future.
A. has B. will be C. will have D. is
38. Lily some presents for her friends when she was in London last month.
A. buy B. buys C. is buying D. bought
39. ― is that T-shirt?
―Sixty-eight yuan.
A. How much B. How many C. What size D. What colour
40. David from London and he is British.
A. come B. coming C. came D. comes
41. There isn’t in the box.
A. anything B. something C. everything D. nothing
42. ―Did he to work by bus yesterday?
―Yes, he did.
A. go B. went C. goes D. going
七、选词填空。(共 10 分,每小题 1 分)
but, difficult, animals, early, rice, left, hand, another, strange, living
Dear Wu Bin,
I’m getting really excited about your visit. I must say, life is really different here. English people do some very     43 things!
In the UK, people drive on the    44   . You have to remember this when you cross the road. In China, if you want a taxi, you can just put your 45 out. Well, here you must go to a special place and wait in line.
Shopping is 46 on Sundays. The shops close 47 It seems like you can’t buy anything after six o’clock in the evening.
You asked about      48 in an English house. The most difficult thing is using a knife and fork. But you can use chopsticks if you want. I live with Mr and Mrs Johnson. They have a cat, a dog and two rabbits. Well, can you imagine (想象), the other day, all four      49 were running around in the kitchen?
    50 thing, people drink cold water all the day and they drink tea with milk! They don’t have     51 with every meal, and they put carpet(地毯) all over their houses.
Life here is strange,     52 I’m enjoying it. Lots of love and see you soon.
Li Ming
 
阅读理解(共 30 分) 
八、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的  A、B、C、D    四个选项中,选择 最佳选项。(共 20 分,每小题 2 分)

When I am older, I’m going to go to college. I’m going to get a good job and have lots of money. I’m going to travel a lot. I’m going to visit China because I think it is a very interesting country.
 
I’m going to go to college and I’m going to study to become an English teacher. I’m going to travel a lot but I’m not going to live in another country. I’m going to live in a nice house with my family.
 
When I leave school, I’m going to go to college and I’m going to study other languages. I’m going to live in Africa and I’m going to help poor people there.
 
I’m going to be an actress. I’m going to go to a special school for actors.
I’m going to study a lot and work hard. One day, I’m going to be rich and famous! I’m going to live in a big house in California in the United States.
53. Where is Alison going to live?
A. In China. B. In Africa.
C. In the United States. D. In England.
 
54. Why is Steven going to Africa?
A. To travel. B. To study other languages.
C. To go to college. D. To help the poor people there.
55. Who is going to be an English teacher?
A. Mark. B. Lisa. C. Steven. D. Alison.
B
It was a cold winter morning on February 22, 1732. In a Virginia village, a baby boy was born. The baby’s name was George Washington.
As little George grew up, he loved the farm and all of the animals. He loved his horse best of
 
all.
 
George went to a small country school. He worked very hard. He was one of the smartest(聪
 
明的) students. George was also the most honest (诚实的) boy in school. George liked to read and to write. He liked numbers. But he liked to make maps and measure(测量) land best of all. This is called surveying(勘测,测绘). George practiced by measuring the vegetable gardens on his farm.
 
C
What was school like in the late 1800s? Would you like to know? To start with, imagine everyone in school sharing only one teacher and one classroom.
In the 19th and early 20th centuries, most American students went to a one-room school. One teacher taught all the students in the school, from the first to eighth grades. A large class may have more than forty students, while a small class may have only five or six students. The youngest
 
children sat in the front, while the oldest students sat in the back. The teacher usually taught reading, writing, math, history, and geography. Students tried to remember all the things they learned.
The classroom of a one-room school looked much like your own. The teacher’s desk was at the front of the room, however, and there would have been a wood-burning stove (炉子). During the winter months the teacher would get to the school early to start a fire, so the room would be warm for the students.
In Honeoye Falls, New York, there is a  one-room schoolhouse and children today can  experience the life as a student in the late 19th century. For a week during the summer, they wear 19th century clothes and learn in the way children learned more than a hundred years ago.
59. How many teachers were there in a one-room school?
A. One. B. Six. C. Eight. D. Forty.
60. The underlined word “experience” means “ ”.
A. feel B. see C. believe D. tell
61. What can we learn about one-room school from the passage?
A. Each class had the same number of students.
B. In New York some students still go to one-room school.
C. The teacher not only taught but also took care of the students.
D. The classroom of a one-room school looked different from ours.
62. What’s the passage mainly about?
A. What were teachers like in the 19th century?
B. What was school like in the 19th century?
C. How did students learn in the 19th century?
D. How did children get to school in the 19th century?
九、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共 10 分,每小题 2 分)
In 1969, John Rendall and his friend Anthony Bourke saw a cute little baby lion in a shop in London. They took him home and called him Christian. John and Anthony looked after Christian very well. They took him for walks and played with him every day. They drove him around the city in their car and even took him to the beach.
Christian lived with John and Anthony happily for about a year. He was never angry and he was not dangerous. However, he grew quickly. Soon, he became very big. He was very strong and heavy, too. Clearly, he could not live with John and Anthony any more, so they took him to Africa. At first, it was not easy, but slowly, he learned and did well.
After a year, John and Anthony went back to Africa. They wanted to see Christian again. But would Christian remember them? It took a long time, but they finally found Christian with a few other lions. What happened? Christian walked over slowly. Then suddenly, he recognized them! He ran over and jumped up on them. He didn’t hurt them. He hugged them warmly. They couldn’t
 
believe it.
John and Anthony visited Christian again a few years later. Christian was with other lions and his babies this time. He still recognized them and ran over, but he was too big and he knocked them down easily. John and Anthony were sad to leave him, but they were also happy to see Christian live freely in Africa.
63. What did John and Anthony do when they saw the baby lion?
64. How long did Christian live with John and Anthony?
65. Why did they take Christian to Africa?
66. Was it easy for Christian to live in Africa at first?
67. How many times(次数) did John and Anthony go to see Christian?
书面表达(共 18 分) 十、完成句子(共 8 分,每小题 2 分)
根据中文意思完成句子。
68. 我擅长踢足球。
I playing football.
69. 莎士比亚不仅是一个作家也是一个演员。
Shakespeare was a writer an actor. 70. 注意!来了一辆车。
  ! Here comes a car.
71. 你上周乘坐火车去上海花了多长时间?
  go to Shanghai by train last week?
十一、文段表达(10 分)
根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于  50    词的短文。所给 的英文提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
72. 假如你叫李华,最近和美国朋友 Jim 通过邮件谈论各自的校园生活,他想了解一些你 上小学时的事情。请你根据他的问题回复邮件。
提示词语:do one’s homework,help,play,happy
  
To Jim
From Li Hua Subject   My past life Hi! Jim,
I’m glad to hear from you.   
 
Yours, Li Hua
 
【试题答案】
听力理解(共 30 分) 
一、听录音,选单词。(共 5 分,每小题 1 分)
1. A 2. B 3. A 4. A 5. B
二、听录音,选句子。(共 5 分,每小题 1 分) 6. B 7. C 8. C 9. A 10. C
三、听对话,选图。(共 5 分,每小题 1 分)
11. B 12. C 13. A 14. B 15. C
四、听对话或独白,选择答案。(共 10 分,每小题 1 分)
16. A 17. B 18. C 19. C 20. C 21. A 22. B 23. B 24. B 25. A
五、听对话,记录关键信息。(共 5 分,每小题 1 分)
26. Alda 27. May 28. 200 29. watch 30. black
知识运用(共 22 分) 
六、单项填空(共 12 分,每小题 1 分)
31. A 32. A 33. B 34. C 35. D 36. B 37. B 38. D 39. A 40. D 41. A 42. A
七、选词填空(共 10 分,每小题 1 分)
43. strange 44. left 45. hand 46. difficult 47. early
48. living 49. animals 50. Another 51. rice 52. but
阅读理解(共 30 分) 八、阅读短文,选择最佳选项。(共 20 分,每小题 2 分)
53. C 54. D 55. B 56. A 57. B 58. C 59. A 60. A 61. C 62. B
九、阅读短文,回答问题。(共 10 分,每小题 2 分)
63. They took him home.
64. For about a year.
65. Because he became very big and he was very strong and heavy.
66. No, it wasn’t.
67. Twice.
 十、完成句子(共 8 分,每小题 2 分)
68. am good at
69. not only; but also
70. Be careful
71. How long did it take you to
 
书面表达(共 18 分)
 
十一、文段表达(10 分)
72. One possible version:
Hi! Jim,
I’m glad to hear from you. I went to Yu Ying Primary School. It was small but beautiful. Wang Hui and Liu Bo were my first friends. We often went to school together in the morning. After school, we did our homework and helped each other with our lessons. At weekends, we played basketball or had some other games. We really spent a lot of happy time together.
Yours,
Li Hua 文段表达评分标准: 第一档:(10~9 分)
完全符合题目要求,观点正确,要点齐全。句式多样,词汇丰富。语言准确,语意连贯, 表达清楚,具有逻辑性。
第二档:(8~6 分) 基本符合题目要求,观点正确,要点齐全。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基
本通顺,语意基本连贯,表达基本清楚。虽然有少量语言错误,但不影响整体理解。 第三档:(5~3 分) 部分内容符合题目要求,要点不齐全。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,表达不
够清楚,影响整体理解。 第四档:(2~0 分)
与题目有关内容不多,只是简单拼凑提示词语,所写内容难以理解。 听力录音材料:
1. right 2. hair 3. shout 4. choose 5. kite
6. Would you like to join us?
7. Do you like traditional music or pop music?
8. How long are you going to stay in Shanghai?
9. What was your first friend like?
10. Can you tell me the way to Wangfujing Dajie?
11. W: Whose camera is this?
M: It’s Tony’s.
12. W: Which club are you in, Daming?
M: I play table tennis, so I am in the Table Tennis Club.
13. W: What are they doing?
M: They are shaking hands.
14. W: Listen. Who is playing the violin?
M: Maybe it’s Mr White. I’m not sure.
 
15. W: Will people do heavy jobs in the future?
M: No. Machines and robots will do heavy and difficult jobs and people will have a lot of time to relax.
16. W: Excuse me. I need to go to the Science Museum. Can you tell me how to get there?
M: Sure. Walk down Park Road. Then turn left into Flower Street. W: Flower Street?
M: Yeah. Go down the Flower Street and the Science Museum is on the left, next to the bank. It’s opposite the post office.
W: Can I take a bus?
M: Yes. You can take a No. 10 bus there. The bus stop is over there. W: OK. I’ll take a bus, Thanks very much.
M: You’re welcome.
17. W: What are you going to do this summer, Li Ming?
M: I’m going to visit America.
W: Wow! That’s a long way. Why America? M: Because my father has got friends there. W: Oh, that’s good.
W: Are you going to go to Disneyland? M: I don’t want to go there.
W: So what are you looking forward to?
M: Lots of things. I’m looking forward to making new friends, and to speaking English. W: And are you looking forward to American food, too?
M: Er no, not really.
18. M: Hi, Jenny, did you have a good weekend?
W: Yes, it was fantastic. We went to the National Park and went walking in the mountains. M: Great. How was the weather?
W: Fine. There wasn’t a cloud in the sky. We could see for miles from the top. What about you, what did you do?
M: On Saturday, I went to the beach with my family. We swam there. But on Sunday, I stayed at home and went over lessons. You know, I am going to take an English exam.
W: It’s on Friday, isn’t it? M: Yes. Five days to go. W: Good luck!
19. W: Can I help you?
M: Yes. I’d like some apples, please. Some of the green ones. How much are they? W: Sixteen yuan a kilo. How many kilos of apples would you like?
M: Two kilos.
W: OK. What else would you like?
 
M: And some bananas. How much are they?
W: Ten yuan a kilo. How many would you like? M: Six. Have you got any strawberries?
W: Um... no, we haven’t. We had a few last week, but there aren’t many strawberries at the moment. But we’ve got some nice oranges. And the pears are fresh too.
20. M: Good morning, madam. Can I help you?
W: Yes. I lost my handbag on the train from Shanghai to Beijing. M: When did it happen?
W: Last Friday. May 30th.
M: Is there much money in the bag?
W: No, only two hundred yuan. There was also my ID card and several bank cards. M: OK. What else?
W: I had a new purple watch in it. M: What color is your handbag? W: Black.
M: Madam, may I have your name?
W: Jenny Alda. Alda, A-L-D-A. And you can call me at 83690390. M: OK. We’ll call you when we find it.
W: Thank you very much. M: You’re welcome. 
您当前不能回复,请在本页面左上角选择注册或登录!
点击发布文章
相关阅读
Copyright @ 2017-2020 www.yinbiao5.com All Rights Reserved 音标网 版权所有