账号:
密码:
免费注册
立足英语音标,面向中小学英语学习全过程!
您的位置:文章 随堂试题 2017七年级英语下册期末综合测试卷(冀教版附答案)

2017七年级英语下册期末综合测试卷(冀教版附答案)

全老师    时间:2018-05-28 17:07    访问520次 有用[0] 无用[0] 举报
期末综合检测
(时间:100分钟 满分:120分)
Ⅰ.听句子,选择正确的答案。每个句子读两遍(每小题1分,共5分)
1.A.Yes, please.
B.Western food.   
C.Here you are.
2.A.Watch a movie.
B.The same to you.
C.In the hospital.
3.A.Thank you.
B.Near the park.
C.Listen to music.
4.A.She is Jenny.
B.By train.
C.It’s sunny.
5.A.By reading books.
B.In the zoo. 
C.The boy.
Ⅱ.听对话和问题,选择正确的答案。每组对话及问题读两遍 (每小题1分,共5分)
6.A.She can draw.
B.She can sing.
C.She can dance.
7.A.The boy.  B.The girl.  C.The cat.
8.A.He went to a birthday party.
B.He played chess.
C.He read books.
9.A.She missed the bus. 
B.She watched TV.
C.She went to bed late.
10.A.For a week.
B.For two weeks.
C.For three weeks.
Ⅲ.听对话,选择正确的答案。每段对话读两遍(每小题1分,共5分)
听第一段对话,完成第11小题。
11.How does Bob go to school?
A.On foot.
B.By bike.
C.By car.
听第二段对话,完成第12至13小题。
12.What’s the temperature outside?
A.3 degrees.
B.10 degrees.
C.22 degrees.
13.What’s the girl’s favourite season? 
A.Summer.
B.Fall.
C.Winter.
听第三段对话,完成第14至15小题。
14.What is Peter doing?
A.He is watching TV.
B.He is reading a book.
C.He is walking the dog.
15.Where is Jim? 
A.In the library.
B.On the playground.
C.In the classroom.
Ⅳ.听短文,选择正确的答案。短文读两遍(每小题1分,共5分)
16.What kind of party is it?
A.Family party.
B.Birthday party.
C.Beach party.
17.When was the party?
A.It was last weekend.
B.It was last month.
C.It was last year.
18.How did Jack get there?
A.Took a bus.
B.Walked there.
C.Took a car.
19.When did the beach music party start?
A.At 7:00 a.m.
B.At 9:00 p.m.
C.At 7:00 p.m.
20.Where was Jack’s new friend from?
A.Australia.
B.London.  
C.Beijing.
Ⅴ.单项填空(每小题1分,共15分)
21.I hope I can go to     university after I stop playing     baseball. 
A.a, / B.an, a C.a, the D.an, /
22.It is helpful to     a good habit of reading. 
A.take B.show C.develop D.watch
23.The music     this morning.I didn’t feel happy. 
 A.wakes me up B.woke me up
C.wakes up me D.woke up me
24.Julie is putting on weight, so she decides     some exercise every day. 
A.get B.getting C.to get D.got
25.I     too much time watching TV.So there is something wrong with my eyes. 
A.take B.cost C.lose D.spend
26.―     do you go for a picnic? 
― Once a month.
A.How long     B.How many times  
C.How often     D.How much
27.―The English magazine is a little hard for me.
―Oh, just try it.You can     the new words in a dictionary. 
A.look up B.look at
C.look out D.look for
28.Tim won first place in running.His mother was so proud     him. 
 A.with   B.of C.on D.for
29.There     some water and some apples in the fridge. 
A.have B.has C.are D.is
30.We     to Beijing if it is a sunny day tomorrow. 
A.go B.went C.goes D.will go
31.I am not full. I want to eat     donut. 
A.other     B.another
C.others D.the other
32.If your classmates make a mistake in class, don’t     them. 
A.communicate with    B.laugh at 
C.come over            D.get up
33.How can we enjoy     and learn English at the same time? 
A.myself     B.yourselves
C.yourself     D.ourselves
34.―Would you like to go for a picnic with us?
―    , but I’m too busy. 
A.No, I can’t      B.I’d like   
C.Yes, I’d love to  D.Why not
35.― We can’t play basketball on the playground.
―    ! 
A.It’s a shame     B.Well done
C.What a surprise D.How wonderful
Ⅵ.完形填空(每小题1分,共10分)
  Mrs.White was eighty years old, but she had a small 36 , and she always drives it to the  37  and buys her food on Saturdays. 
She did not drive fast  38  she was old, but she drives well and never hits  39 .Sometimes her grandchildren say to her, “Please  40  drive your car, Grandmother.We can take you  41  the shops.” 
But she always said, “No, I like driving.I  42  to drive fifty years ago, and I am not going to stop now.” 
Last Saturday, she stopped her car at the traffic lights because they were  43 , and then she couldn’t start the car again.The  44  were green, then yellow, the red, then green again, but her car didn’t move. 
A policeman came and said to her kindly, “Good morning.Don’t you like any of our  45  today?” 
36.A.house B.car C.bike D.bag
37.A.museums B.hospitals
C.parks     D.shops
38.A.because  B.if
C.so         D.but
39.A.something B.nothing
C.everything D.anything
40.A.not     B.no
C.don’t     D.didn’t
41.A.at         B.with
C.from     D.to
42.A.begin     B.began
C.beginning D.begins
43.A.green B.yellow
C.red D.white
44.A.cars B.lights
C.roads D.stories
45.A.food B.colours
C.exams D.holidays
Ⅶ.阅读理解(每小题2分,共30分)
A
New Zealand is beautiful no matter what time of the year or season you visit.The best time to visit New Zealand is the time that suits you best.The weather in New Zealand is fine all year round.However, if you have more than one date in mind, the following information may help with your travel plans.
The warmest months of the year are from September to April.December, January and February are the three hottest months of the year.It is summer.The long summer days are wonderful for water sports.
Spring is from September to November.It can be hot, warm or cool.The weather is quite different.That depends on the places you visit.You can travel to Alexandra in Central Otago and Hastings in Hawak’s Bay.
Autumn is from March to May.It is a pleasant season in New Zealand.The temperature is a few degrees lower than that of summer.
The winter season runs from June to August.The mountainous areas are covered with snow during winter and there is a little rainfall in some places.This is a good time for skiing.
46.The purpose of the author in writing the first paragraph is     . 
A.to show how beautiful New Zealand is
B.to offer the best time for travelers to travel to New Zealand
C.to tell us not to travel to New Zealand without knowing the weather there
D.to tell us any time is OK but you’d better choose the suitable time for your travel to New Zealand
47.Which sport is suitable in December and January in New Zealand?
A.Going skating.
B.Playing soccer.
C.Going swimming.
D.Going skateboarding.
48.What is the weather in spring in New Zealand like?
A.It is very hot.
B.It is pretty cool.
C.It is hot but wet in spring.
D.It’s different in different places.
49.Which month is the best if you want to play with snow?
A.July.            B.December.
C.February.        D.November.
50.What is the best title for this passage?
A.A Famous Country
B.Seasons in New Zealand
C.Come to New Zealand
D.Places in New Zealand
B
Swimmers Wanted
Can you swim? Do you like kids? Can you help them with swimming on weekends?
Come and join us.Call Jane at 330-8976 for more information.
Chess Club
Do you like to play chess? Mr.Chen can teach you.You can come here every Friday Afternoon.
Tel:623-1940
Add:Room 102 in School’s P.E.Building
Let’s Learn French
Can you speak French? Do you want to learn French? Join the French club now.
Time:9:00 a.m.―11:30 a.m.(from Monday to Friday)
Call Henry at 543-1248
Musicians Wanted
Boys and girls,are you music lovers? Can you sing or dance? Can you play any instrument? Welcome to Star Rock Band.
Please call Victor at 891-3453.
51.If Grace can swim well and she wants to find a job,she can call    . 
A.Jane     B.Victor   
C.Henry  D. Mr.Chen
52.Tony is in the chess club.When does he go to the club?
A.On weekends.
B.Every Friday afternoon.
C.From 9:00 a.m. to 11:30 a.m.
D.Every day.
53.If you want to learn French,you can call    . 
A.623-1940     B.891-3453
C.543-1248  D.330-8976
54.If you want to    ,you can ask Victor for help. 
A.be a singer
B.swim 
C.learn how to draw pictures
D.play chess
55.Mr.Chen works in the     club. 
A.French B.music  
C.chess     D.swimming
C
Are you a TV lover?Can you think of living without TV? Well, you can give it a try this week.
A group of Americans, TV-turnoff Network, have an idea.They ask children all over the world to turn off their TVs for a week, from April 19 to 25.They want children to watch less TV.
TV-turnoff Network says watching TV too much can give children big problems with schools, health and families.Some American scientists began a study of 1,300 children a few years ago.It shows that if children watch too much TV, they don’t do well in school.When children watch lots of TV, they eat more unhealthy food.More of the children are putting on weight and become ill more easily.And, too much TV is also bad for their eyes.
Today, lots of people already know too much TV is bad for them.Since 1995, about 24 million people in America have taken part in TV-turnoff Week.If you turn off your TV for a week, maybe you can find something fun to do.Maybe you can read some books, or learn to swim, or draw a picture.
If you want to learn more about this unusual week, you can go to this website:www.tvturnoff.org.
56.TV-turnoff Network wants children to     . 
A.watch TV too much
B.watch less TV
C.work at a TV station
D.surf the Internet
57.The study shows that watching too much TV makes children     . 
A.unhealthy
B.eat more healthy food
C.read more books
D.learn better at school
58.How long does TV-Turnoff Network ask children to turn off their TVs?
A.For 7 days.
B.For 19 days.
C.For 25 days.
D.For a month.
59.What does the underlined word “less” mean?
A.更多的 B.更少的
C.精彩的 D.没有的
60.According to the passage, we know that     . 
A.children should never watch TV
B.children shouldn’t watch TV too much
C.TV is good for children
D.TV makes children do well at school
Ⅷ.根据短文内容完成下列各题(每小题2分,共10分)
Many American families often do some sports on weekends.Running, bike riding, playing volleyball and swimming are popular sports.The weekend is also a time for American families to work in the yard(院子), the garden or the house.Many families plant flowers and vegetables in the garden.Sometimes some families spend the weekend painting their houses.They are busy on weekends, but they are very relaxed.
Children are also very happy on weekends.They can go to the park, the zoo, the cinema and many other places they want to go.They can play games and fly kites.
Sometimes, children may help their parents do some housework at home.And their parents will take them to a restaurant to have a good dinner.They think the weekend is the best time of a week. 
61题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);62题完成句子;63-64题简略回答问题;65题将文中画线句子译成汉语。
61.Many American families often do sports on weekends.
62.They are busy on weekends, but they are very     . 
63.Are children very happy on weekends?
____________________________________________________________________________ 
64.Where do many American families plant flowers and vegetables?
____________________________________________________________________________ 
65. _________________________________________________________________________
Ⅸ.词汇运用(每小题1分,共10分) 
(A)根据汉语提示完成句子
66.How    (幸运的) you are! You can have lunch for free in our restaurant. 
67.Could you    (描述) that place to us? 
68.Lily didn’t make any    (错误) in the math exam. 
69.You should    (分享) the food with your sister. 
70.I like to live     (独自) near the river. 
(B)用所给词的适当形式填空
71.It’s Li Ming’s turn     (clean) the classroom. 
72.The     (win) of the competition is a very young boy. 
73.We are going to get ready     (get) some exercise every morning. 
74.Can you tell me some tips on how to keep     (health)? 
75.The park is very beautiful.We will enjoy     (our) there. 
Ⅹ.根据所给提示补全短文(每小题2分,共10分)
I love learning English.I like reading English story-books.I read English story-books  76 (两次)a week.I practice English every day by  77 (我自己).But today I t 78  to a foreign friend.Her name is Jenny.She is Li Ming’s friend.At first, we couldn’t understand each other very well.Jenny asked me to speak more  79 (loud).And I couldn’t follow her.But later, we had a good talk.I have a  80 (Canada) friend now.I feel so happy. 
Ⅺ.连词成句(每小题1分,共5分)
81.going, for, what, have, dinner, are, we, to(?)
____________________________________________________________________________ 
82.by, how, practice, yourself, do, you(?)
____________________________________________________________________________ 
83.looking, to, reply, I, forward, am, your(.)
____________________________________________________________________________ 
84.snowy, it, what, is, a, day(!)
____________________________________________________________________________ 
85.summer, do, plans, this, have, you, any, for(?)
____________________________________________________________________________ 
Ⅻ.书面表达(共10分)
  假如你是张红,你想参加学校组织的“走进美国家庭”夏令营活动,请你用英语写一份申请。
内容应包括:1.你参加这次活动的目的;
2.你的兴趣、特长;
3.你希望住在什么样的美国家庭里。
要求:1.词数:80左右;
      2.文中不能出现自己的真实姓名和所在学校的名称。
参考词汇:summer camp夏令营
【参考答案】
Ⅰ.1.A 2.A 3.B 4.C 5.A
Ⅱ.6.C 7.A 8.A 9.A 10.C
Ⅲ.11.A 12.C 13.A 14.A 15.B
Ⅳ.16.C 17.A 18.A 19.B 20.B
Ⅴ.21.A 22.C 23.B 24.C 25.D 26.C 27.A 28.B 29.D 30.D 31.B 32.B 33.D 34.C 35.A
Ⅵ.36.B 37.D 38.A 39.D 40.C 41.D 42.B 43.C 44.B 45.B
Ⅶ.46.D 47.C 48.D 49.A 50.B 51.A 52.B 53.C 54.A 55.C 56.B 57.A 58.A 59.B 60.B
Ⅷ.61.T 62.relaxed 63.Yes, they are. 64.In the garden. 65.有时候,孩子们或许帮助父母在家做一些家务。
Ⅸ.(A)66.lucky 67.describe 68.mistakes 69.share 70.alone
(B)71.to clean 72.winner 73.to get 74.healthy 75.ourselves
Ⅹ.76.twice 77.myself 78.talked 79.loudly 80.Canadian
Ⅺ.81.What are we going to have for dinner?
82.How do you practice by yourself?
83.I am looking forward to your reply.
84.What a snowy day it is!
85.Do you have any plans for this summer?
Ⅻ.One possible version:
Dear Sir/Madam,
I want to take part in the summer camp.It’s a good way to improve my English and it can help me know more about the American culture.I often surf the Internet for something new.
I love sports and pop music.I do quite well in English and can talk with foreigners freely.I’m very proud of it.I hope to stay in a large American family with three or four children.I’m sure we’ll have a great time together.
Thank you.
Yours,
Zhang Hong
附:听力材料
Ⅰ.1.Would you like to drink some tea?
2.What do you like to do on Friday night?
3.Where is Li Ming’s house?
4.How is the weather in your city?
5.How do you learn English well?
Ⅱ.6.W:I can dance.What can you do, Victor?
M:I can draw.
Q:What can the girl do?
7.W:I want to see a school show on Sunday.What about you, Mike?
M:I want to play the guitar.
Q:Who wants to play the guitar?
8.W:Tom, you are late for school.Why?
M:Sorry.Last night I went to Jim’s birthday party and went to bed late.
Q:What did the boy do last night?
9.M:What was the matter with Lucy?
W:She missed the bus so she was late for school.
Q:Why was the girl late for school?
10.W:How long will you stay in Beijing?
M:For three weeks.
Q:How long will the boy stay in Beijing?
Ⅲ.听第一段对话,完成第11小题。
W:Do you walk to school every day, Bob?
M:Yes, my school is near my home.
听第二段对话,完成第12至13小题。
M:Hi, Wang Mei.It’s a nice day for kite flying.
W:Yes, it is.What good weather! 
M:What’s the temperature outside?
W:It’s 22 degrees.It is spring now.
M:Yes.Do you like spring? 
W:Of course.I like spring, but summer is my favourite season.I can go swimming in summer.What about you? 
M:I like winter best because I can go skating.By the way, what are you going to do now?
W:Nothing special.What about you?
M:I want to fly a kite.Would you like to come with me?
W:Yes, I’d love to.
听第三段对话,完成第14至15小题。
W:Hello, Peter!What are you doing now?
M:Guess!
W:Are you watching TV?
M:Yes,I am.How about you?
W:I’m doing my homework.What’s Jim doing?
M:He is playing soccer on the playground.
W:Is Kangkang playing soccer on the playground?
M:No, he isn’t.He is in the classroom.
W:What is he doing there?
M:I don’t know.Maybe he is reading books now.
Ⅳ.  I’m Jack.Last weekend we were very happy, because there was a beach party.It was a hot evening.I took the Number 9 bus to the beach, and I got there at about seven o’clock.I saw a lot of people on the beach.Some people talked happily with their friends.Some played beach games.Others played beach volleyball.At nine o’clock, the beach music party started.We were all very happy.There were many people from other places.We danced to the music.I also made friends with a boy from London.He told me some jokes.We had a good time.
您当前不能回复,请在本页面左上角选择注册或登录!
点击发布文章
相关阅读
Copyright @ 2017-2020 www.yinbiao5.com All Rights Reserved 音标网 版权所有