账号:
密码:
免费注册
立足英语音标,面向中小学英语学习全过程!
您的位置:文章 随堂试题 2017七年级英语下册期末综合检测试卷(人教新目标带答案)

2017七年级英语下册期末综合检测试卷(人教新目标带答案)

全老师    时间:2018-05-28 17:08    访问582次 有用[0] 无用[0] 举报
期末综合检测
(时间:100分钟 满分:120分)
Ⅰ.听对话,选出与你听到的内容相符的图片。(每小题1分,共5分)
1.Where did Tom go last Saturday?
 A.  B.  C.
2.Who went to Dalian?
 A.  B.  C.
3.Where did Cindy visit last week?
 A.   B.  C.
4.What’s the weather like in Hong Kong?
 A.   B.  C.
5.What would Tina like?
 A.   B.  C.
Ⅱ.听对话,根据所听内容,选择正确答案。(每小题1分,共10分)
6.Why was Jack so tired?
A.Because he went swimming.
B.Because he went shopping.
C.Because he went hiking.
7.What color is the man’s coat?
A.Blue.
B.Black.
C.Yellow.
8.What is the man doing now?
A.Shopping.
B.Swimming.
C.Talking on the phone.
9.Where is Tom on vacation?
A.Guilin.
B.Shanghai.
C.Hong Kong.
10.How’s the weather in Shanghai?
A.Sunny and windy.
B.Sunny and hot.
C.Rainy and humid.
11.What color is the woman’s clothes?
A.She’s in blue.
B.She’s tall.
C.She’s fat.
12.Who is the woman?
A.Tony’s mother.
B.Tony’s aunt.
C.Tony’s friend.
13.Does Lily like noodles?
A.Yes, she is.
B.No, she doesn’t.
C.Yes, she does.
14.How many times does Lily eat noodles a week?
A.Three times.
B.Four times.
C.Five times.
15.What kind of noodles does Lily like?
A.Beef noodles.
B.Chicken noodles.
C.Cabbage noodles.
Ⅲ.听短文,根据所听内容,选择最佳答案。(每小题1分,共5分) 
16.Where is Mary from?
A.Beijing.
B.America.
C.Australia.
17.Which city does Mary live in now?
A.Shanghai.
B.Beijing.
C.Jilin.
18.How old is Mary?
A.Thirteen.
B.Fourteen.
C.Fifteen.
19.What does Mary look like?
A.She is thin, and she has curly hair.
B.She is thin, and she has long black hair.
C.She is fat, and she has short straight hair.
20.What sport does Mary like?
A.Swimming.
B.Shopping.
C.Running.
Ⅳ.单项填空(每小题1分,共15分)
21.―     is it from your home to the bookstore? 
― About four miles.
A.How long B.How much
C.How many D.How far
22.― Would you like milk     juice? 
― Juice, please.
A.and B.with
C.or     D.in
23.I am     in collecting stamps.I think they are     . 
A.interesting,interested
B.interested,interesting 
C.interested,interested
D.interesting,interesting
24.Jim     basketball every day.But he played football yesterday. 
A.play B.played
C.plays D.will play
25.There are     people in People’s Park. 
A.lot of B.lots of
C.a lot D.much
26.Did they     your grandparents yesterday? 
A.visit      B.visits
C.visiting  D.visited
27.― Could you send this postcard for me?
―     . 
A.Sure              B.No, thanks
C.Yes, I would    D.No, I can’t
28.She     her homework right now. 
A.didn’t do      B.does
C.isn’t doing D.doesn’t
29.     is not bad for you to buy the watch. 
A.This B.It
C.That D.He
30.Tom enjoys     his room. 
A.clean       B.cleans
C.cleaned      D.cleaning
31.She likes going     on weekends. 
A.swims       B.swim
C.swiming       D.swimming
32.― Did you do your homework?―     . 
A.Yes, I didn’t B.Yes, I do
C.No, I didn’t D.No, I did
33.― I’m going to Yunnan for my vacation.
―     
A.Thanks.     B.Have fun!
C.OK.     D.Sorry!
34.―     was your weekend, Jim? 
― It was great.
A.What B.Where
C.When D.How
35.She played the guitar     . 
A.tomorrow     B.next week
C.next Monday     D.last night
Ⅴ.完形填空 ( 每小题1分,共10分 )
John worked in an office in a small town.One day his boss 36 him,“John,I want you to go to London,and to  37 Mr.Black.Here’s the address.His office is near the station.” 
John went to London  38  train.He left the station and thought,“The office isn’t  39  the station.I’ll find it  40  .” 
But after an hour he was still looking for it,so he stopped and asked an old woman.She said,“Just go along this street,and turn left  41  the end,and it’s the  42  building on the right.”John went and found it. 
 43  days later,John went to the same city, 44 again he couldn’t find the office,so he asked someone the way.It was  45  old woman!She was very surprised and said,“Are you still looking for that place?” 
36.A.said  B.said to  C.talked to D.spoke
37.A.see    B.watch    C.look     D.found
38.A.on    B.by      C.with   D.in
39.A.next to  B.near     C.far from    D.in front of
40.A.easy  B.easily   C.slowly    D.early
41.A.by   B.to    C.at  D.on
42.A.five   B.twelve   C.third  D.twenty
43.A.Much   B.A few    C.A little D.A lot
44.A.because      B.when      C.but     D.so
45.A.different B.same       C.the different   D.the same
Ⅵ.阅读理解(每小题2分,共40分)
A
Tea is a popular drink in China.Many people can’t live if they don’t have it.Chinese tea has a long history going back more than 5,000 years.A famous person over 1,000 years ago wrote a book about how to make tea.Its name is The Classic of Tea.
Today, China has different kinds of tea: white, yellow, green, black, oolong and dark tea.People in different places have different tea drinking habits.People in Guangdong and Fujian love “Kung Fu Tea” in small tea cups.People in Beijing like flower green tea.In Lhasa, people like to drink salty butter tea (酥油茶) to be healthy.
There are rules for making tea for friends.It’s not good to make the cup full(满的), because the cup will be too hot for people to hold.
46.Did we have tea around 5,000 years ago?
A.Yes, we did.
B.No, we didn’t.
C.I don’t know.
47.How many kinds of tea are there in China now?
A.There are five.
B.There are six.
C.There are seven.
48.What kind of tea do people in Guangdong love?
A.Salty butter tea.
B.Flower tea.
C.Kung Fu tea.
49.Why do the people in Lhasa love salty butter tea?
A.To get thin.
B.To keep warm.
C.To keep healthy.
50.What is the rule of making tea for friends?
A.Make the cup full.
B.Don’t make the cup too full.
C.Don’t make it too hot.
B
Dear Zoe,
Thank you very much for your letter.You want to know about my favorite sport and instrument.Now I can tell you.Running is my favorite sport, and I like tennis, basketball and table tennis, too.Lebron James is my favorite basketball player.I do well in playing chess.My favorite instrument is the piano.I like playing the piano every afternoon.What about you? What’s your favorite sport? Who’s your favorite player? Do you like playing the piano? And who is your favorite musician? Please tell me.
Yours,
Linda
 51.Who wrote this letter?
A.Zoe. B.Linda.   C.James. D.Lily.
52.What’s Linda’s favorite sport?
A.Swimming.            B .Running.
C.Playing the piano.   D.Playing chess.
53.What’s Linda’s favorite instrument?
A.The piano.       B.The violin.
C.The guitar.       D.The basketball.
54.Who’s Linda’s favorite basketball player?
A.Yao Ming.      B.Kobe.
C.Howard.          D.Lebron James.
55.What is Linda good at?
A.Playing chess.          B.Running.
C.Playing the piano.     D.Playing basketball.
C
What do you usually do at the weekend? Some people like to stay at home,but others like to go shopping or play football.My friend Mr Smith works in a factory.At the weekend he always does the same thing.On Saturday he washes his car and on Sunday he goes with his family to a village.His aunt and uncle have a big farm there.In autumn,the children help them with the apple harvest.Mr Smith and Mrs Smith help in the fields.At the end of the day,they are all hungry and Mr Smith’s aunt gives them a big meal.
56.What do people usually do at the weekend?
A.They stay at home.
B.Some stay at home,but others go shopping or play football.
C.They go shopping.
D.They play football.
57.What does Mr Smith do on Sunday?
A.He usually watches TV.
B.He usually goes to a village with Mrs Smith.
C.He usually washes his car.
D.He usually goes to a village with his family.
58.Who has a big farm?
A.Mr Smith.
B.Mr Smith’s aunt.
C.Mr Smith’s uncle.
D.Mr Smith’s aunt and uncle.
59.Where does Mr Smith work?
A.In a factory.             B.On a farm.
C.In a department store.    D.We don’t know.
60.Who makes the big meal?
A.Mr Smith and Mrs Smith.
B.Mr Smith’s aunt and uncle.
C.Mr Smith’s aunt. 
D.Mr Smith’s uncle.
D
Mike likes climbing the mountains very much.One day he went climbing in the countryside.After three hours, he felt tired,and then he started to sleep under a big tree.When he woke up, he saw a tiger not far from him.He jumped up and ran away quickly.When he got to a road, a car came and nearly(几乎)stopped. Mike opened the door of the car and jumped in.He got a terrible surprise when he was in the car; there was nobody in the driver’s place.He was so afraid that he closed his eyes.The car moved slowly and it stopped at last.He opened his eyes and saw a man open the door and he wanted to sit in the driver’s place.Mike said to him, “Don’t get in.The car can drive by itself (它自己).” But the man said, “The car couldn’t move on the mountain and I pushed (推)it all the way down.”
根据短文内容判断正(T)误(F)
61.Mike likes to climb the mountains.
62.Mike saw a tiger not far from him when he woke up.
63.Mike got a terrible surprise in the car because there was a tiger driving the car.
64.The car moves slowly down by itself.
65.A man pushed the car all the way down from the mountain.
Ⅶ.根据短文内容完成下列各题(每小题2分,共10分)
I like fishing with my parents on weekends.But my friends don’t understand(理解)it.They always ask me, “How can you sit with your parents for hours like that?” When they ask me, ①I never say a word. 
Last Sunday, I went fishing with my parents near Nanjing.When we got there, I found a nice place to fish and sat down.My parents sat far away from me.I didn’t catch a fish after an hour or two.So I went to see my mom and dad.They didn’t catch anything.My dad said, “Let’s fish together.We may be lucky later.” I got my things and sat down with dad and mom.We started to talk and I told them about the most interesting teacher at school.We talked and laughed(大笑) for the rest of the day.Soon it was late.We didn’t catch any fish, but I had a great day.I now understand my parents better.
On the way home, I told my mom how much I wanted to have fish for dinner.“That’s a good idea.We can buy one from the supermarket,” she said.We all looked at each other and laughed loudly.②Just at that time, I realized(意识到)why I loved fishing with my parents. 
任务一:判断正(T)误(F)
66.The writer and his/her parents went fishing last Saturday.
67.The writer understood his/her parents better after they went fishing together last Sunday.
任务二:翻译画线句子①和②
68. _______________________________________________________________________________
69. _______________________________________________________________________________
任务三:回答问题
70.Did they catch any fish at last?
__________________________________________________________________________________________
Ⅷ.词汇运用(每小题1分,共10分)
(A)根据首字母或汉语提示完成句子
71.What s     bowl of noodles do you want? 
72.There are many books in the l    . 
73.Tony s     50 yuan on the new books last week. 
74.Our art teacher     (画画)very well. 
75.Lucy is a little     (害羞).She doesn’t want to meet other people. 
(B)用所给词的适当形式填空
76.The     (person) there are kind to us. 
77.My father tells me     (do) it by myself. 
78.Could you help     (they)? 
79.My friend     (leave) the school an hour ago. 
80.December is the     (twelve) month of a year. 
Ⅸ.书面表达(共15分)
根据表格提示,描述你是怎样度过上周末的。
Time Activity Place
Saturday morning Play soccer In the park
Saturday afternoon Do homework At Tom’s home
Saturday evening Read a book At home
Sunday morning Help mom do housework In the kitchen
Sunday afternoon  Swim with friends  At a pool
Sunday evening Listen to music In the living room
  要求:1.包含表格所有信息,可适当发挥;
2.语句通顺、语意连贯;
3.不少于80词。


【参考答案】
Ⅰ.1.A 2.C 3.A 4.A 5.C
Ⅱ.6.C 7.B 8.C 9.A 10.C 11.A 12.B 13.C 14.C 15.A 
Ⅲ.16.C 17.B 18.A 19.B 20.A
Ⅳ.21.D 22.C 23.B 24.C 25.B 26.A 27.A 28.C 29.B 30.D 31.D 32.C 33.B 34.D 35.D
Ⅴ.36.B 37.A 38.B 39.C 40.B 41.C 42.C 43.B 44.C 45.D
Ⅵ.46.A 47.B 48.C 49.C 50.B 51.B 52.B 53.A 54.D 55.A 56.B 57.D 58.D 59.A 60.C 61.T 62.T 63.F 64.F 65.T
Ⅶ.66.F 67.T 68.我从没说一个字。 69.就在那时,我意识到了我为什么喜爱和我的父母钓鱼。70.No./No, they didn’t.
Ⅷ.71.size 72.library 73.spent 74.draws 75.shy  76.persons 77.to do 78.them 79.left 80.twelfth
Ⅸ.I had a good time last weekend.
On Saturday morning I played soccer with my friends in the park.We had fun.In the afternoon I went to Tom’s home and did homework with him.He helped me with math, because it’s kind of difficult.I read a book about history in the evening at home.It was very interesting.
On Sunday morning I helped my mom do housework in the kitchen.Although I was tired, I was happy.In the afternoon I swam with friends at a pool.We enjoyed ourselves in the water.In the evening I stayed at home and listened to music in the living room.
What a wonderful weekend!
附:听力材料
Ⅰ.1.W: Tom, where did you go last Saturday?
 M: I went to the library.
2.M: Did you go to Dalian on your vacation, Jenny?
W: Yes, I did.
3.M: I went to London last week.How about you, Cindy?
W: I went to Beijing.
4.M: How’s the weather in Hong Kong?
W: It’s sunny.
5.M: Tina, what would you like?
W: I’d like some fruit, please.
Ⅱ.听第一段对话,完成第6小题
W: Hi, Jack.Nice to meet you again.
M: Hi, Lucy.Nice to meet you, too.Did you have a good time this vacation?
W: Yes.I went shopping with my best friend.What about you?
M: Oh, I was so tired.I went hiking this vacation.
听第二段对话,完成7、8小题
W: Who is your brother?
M: The man in black coat who is talking on the phone.
听第三段对话,回答9、10小题
M: Hi, Linda.This is Tom.
W: Hi, Tom.How’s it going? 
M: Great.We are on vacation in Guilin.
W: What’s the weather like there?
M: It’s sunny and windy.I like it very much.What’s the weather like in Shanghai?
W: It’s rainy and humid.
听第四段对话,完成11、12小题
W: Tony, who is that woman?
M: Which woman?
W: The woman in blue.
M: Oh, she is my aunt Cindy.
听第五段对话,完成13-15小题
M: Lily, do you like noodles?
W: Yes.I eat noodles at least 5 times a week.
M: Really? What kind of noodles do you like? 
W: I like beef noodles.
Ⅲ.Let me tell you something about Mary.Mary is one of my best friends.She is from Australia.She is 13 years old.She is in Beijing now.Mary thinks Beijing is a beautiful city.Mary has long black hair.She is very thin.And she is 1.60 meters tall.Mary likes swimming a lot.And she usually goes shopping with her friends on weekends.
您当前不能回复,请在本页面左上角选择注册或登录!
点击发布文章
相关阅读
Copyright @ 2017-2020 www.yinbiao5.com All Rights Reserved 音标网 版权所有